LegalU, toegang tot het recht voor iedereen

ARAG LegalU is een gepersonaliseerde rechtsbijstandsverzekering. Dankzij de 4 complementaire modules kan u beroep doen op onze juridische ondersteuning voor alle verschillende domeinen in uw privé leven. Kers op de taart: dit product is reeds compatibel met het initiatief van Minister Koen Geens om het recht voor iedereen beschikbaar te maken. U kan dus genieten van een fiscaal voordeel.

Consumer & Home

De verplichte basismodule Consumer & Home dekt al uw rechten als consument.

 • Conflicten voortvloeind uit alle soorten contracten : borg, aankoop, reizen, renovatie..
 • De contracten met betrekking tot uw vastgoed, zelfs bouwcontracten voor uw hoofdverblijfplaats
 • Geschillen die voortvloeien uit het gebruik van internet en sociale media, inclusief cyberpesten

Mobility

De formule Mobility dekt alle leden van het gezin tegen geschillen die voortvloeien uit hun deelname in het verkeer. Als voetganger, fietser, inzittende van een openbaar vervoersmiddel of als eigenaar van eender welk voertuig alsook in alle andere vervoermiddelen.

 • Een tweedehandsvoertuig met verborgen gebreken
 • Bij het aanvechten van de verantwoordelijkheid bij een verkeersongeval
 • Bij een onterechte administratieve parkeerboete

Family & Government

De module Family & Government dekt juridische conflicten in verband met de familie alsook administratieve en fiscale aspecten.

 • Het personenrecht zoals het huwelijk, de echtscheiding, hechtenis, aanvullend pensioen,…
 • Administratief recht ingeval van een geschil met een administratie
 • Fiscaal recht in verband met uw inkomsten, uw eigendommen en uw successierechten

Income

De module Income dekt alle geschillen die betrekking hebben op het arbeidsrecht en de sociale zekerheid.

 • Onterechtonslag, pestgedraag op he werk,...
 • Berekening van uw pensioen, geschil met uw mutualiteit
 • De mogelijkheid bestaat om enkel het sociaal zakerheidsrecht te dekken zonder arbeidsrecht
 
 
ARAG LegalU
 

Ontdek de voordelen van het wetsontwerp van Geens

Wat is het wetsontwerp van Geens ?

Met het nieuwe wetsontwerp omtrent de aftrekbaarheid van verzekeringspremies rechtbijstand, wenst Minister van Justitie Koen Geens het recht voor iedereen meer toegankelijk te maken. Dit project zal resulteeren in een fiscaal voordeel van 120 euro voor diegenen die een rechtsbijstandverzekering onderschrijven die alle juridische domeinen, verbonden aan her privé-leven dekt.

Bovenop de aftrekbaarheid, voorziet de wet van Geens de dekking met betrekking met betrekking tot geschillen bouwcontracten en echtscheidingen. Het project van Minister Geens moet nog voorgelegd worden voor de Raad van state en vervolgens goedgekeurd worden door het Parlement. Deze goedkeuring zal waarschijnlijk begin 2019 plaatsvinden.

Hoe beïnvloedt dit wetsontwerp mijn onderschrijving tot LegalU ?


De LegalU formule is reeds quasi compatible met de voorwaarden uit het wetsontwerp van Minister Koen Geens om het fiscaal voordeel te kunnen toekennen.

Door de verplichte module «Consumer Home» alsook de complementaire modules «Family and Government» en «Income»onderschrijven, voldoet u aan de voorwaarden om een fiscaal voordeel van 120 euro op uw rechtsbijstandsverzekering te genieten.

Daarenboven beschermt LegalU u ingeval van geschillen in verband met bouwcontracten en echtscheiding. Dit is een unicum in België.

Ten slotte zijn, dankzij het project van Minister Koen Geens, de wachttijden en de verzekerde bedragen voordeliger dan het wettelijk minimum.Geeft ARAG LegalU recht op een fiscaal vordeel?

Ja, LegalU is de eerste rechtsbijstandsverzekering die compatibel is met de voorzieningen die in het wetsontwerp van Minister Koen Geens zijn opgenomen.

Door de verplichte module «Consumer and Home» alsook de complementaire modules «Family and Government» en «Income» te onderschrijven, komt u in aanmerking om een fiscaal voordeel van 120 euro per jaar te genieten.


Heeft u nog vragen ?


Contacteer één van onze verzekeringsmakelaars !