Aller au contenu Aller au formulaire de recherche Aller au page de contact Aller au sitemap

Frauduleze mails – phising

Het lijkt erop dat phising een ware trend is. Het is op een frauduleuze manier je bankgegevens bekomen en zo verrichtingen te kunnen doen in uw plaats. Dit kan via mail, telefoon of sms.
Zo zijn er gevallen bekend waarbij men mensen contacteert die een moeilijk moment meemaken zoals een overlijden van een familielid en dus er al contact met de bank is om de rekening af te sluiten. In alle verwarring kan men zo gegevens van mensen ontrafelen en er misbruik van maken. Om dit te verkomen zijn er enkele handige tips.

Waar moet u op letten?
Geef nooit uw gegevens door via telefoon of mail
- Let op het adres van waar de e-mail vezonden werd en kijk naar de domeinnaam (bvb arag.be). Bij een vals e-mail of phising heeft het geen enkele link met het bedrijf of bank. Een bank gaat nooit gegevens via mail of vragen. Een verdachte mail kan je ook herkennen aan de melding dat er een veiligheidsprobleem met je kaart zou zijn en dat er dringend actie ondernomen moet worden. Door het klikken op de link wordt je naar een valse website geleid. Doe vooral niets met de mail.
- Indien u surft op het net en u twijfelt of het een beschermde website is, kijk dan naar het webadres. Begint deze met https, waarvoor de “s” staat als secure, is de site veilig.

Wat doen indien u slachtoffer bent van fraude?
- Heeft u persoonlijke gegevens doorgegeven via een verdachte site of via telefoon, doe dan meteen aangifte bij je bank. Deze hebben doorgaans een telefoon nummer waarop zij 24u en 7/7 bereikbaar zijn
- Meld de phishing mail via verdacht@safeonweb.be en het betreffende bedrijf

Wist u dat ARAG rechtsbijstand aanbiedt voor risico’s verbonden aan het internet?
Een geschil met een webshop? Problemen met het terugvorderen van geld na fraude met uw bankkaart? Wij komen tussen.
Hebben uw kinderen schadelijke informatie op het net geplaatst of zijn ze slachtoffer van online pesten? Wees rustig, wij verwijderen de gegevens.

Klik hier voor meer informatie. U kan ook het product online kopen.

Aarzel niet ons (02 643 12 11) of uw makelaar te contacteren voor bijkomende informatie.

ARAG, Uw vertrouwde partner