Aller au contenu Aller au formulaire de recherche Aller au page de contact Aller au sitemap

ARAG: steeds verder evolueren

We zitten volop in het digitale tijdperk. Technologische ontwikkelingen komen met een razendsnel tempo op ons af. De toegankelijkheid ervan in combinatie met de lage kostprijs heeft ervoor gezorgd dat het digitale in alle geledingen van de samenleving is doorgedrongen; er is geen ontkomen aan, noch privé, noch professioneel, noch als individu noch als maatschappij.

Dit heeft geleid tot nieuwe behoeftes, een nieuw soort van zeer specifieke juridische conflicten is ontstaan met nieuwe juridische regelgeving tot gevolg om in lijn te zijn met deze digitale revolutie. Jammer genoeg is het kennen van uw rechten niet vereenvoudigd, zodat het nog nuttiger is te kunnen rekenen op ARAG.

ARAG kon hier geen afwachtende houding aannemen en diende een antwoord te bieden op deze evolutie.

Zo lanceerden wij in april 2013 voor particulieren, een volledig nieuw rechtsbijstandsproduct, de ARAG WEB@CTIVE. Deze polis, bedoeld voor particulieren, dekt meer bepaald geschillen die voortkomen uit het gebruik van het INTERNET, en dit van uw burgerlijk verhaal «online schade», de strafrechtelijke verdediging, de burgerlijke verdediging auteursrecht, tot rechtsbijstand «online» contracten. Maar het is vooral met de «delete service» dat wij innoverend wilden zijn. Kunnen rekenen op uw Rechtsbijstandsverzekeraar ARAG om reputatiebeschadigende of illegale web-inhoud van het web te halen en te laten verwijderen, en dit op kosten van deze laatste, is in deze materie voor ons essentieel.

Het was voor ons ondenkbaar dat ons topproduct, Particulier GOLD, deze waarborg niet bevatte. Sinds oktober 2016 kunnen onze verzekerden Particulier GOLD dan ook automatisch van deze dekking genieten.

En dit is nog niet alles

Wat met onze zelfstandigen, KMO ’s, bedrijven, vrije beroepers?

Het gebruik van het INTERNET is alomtegenwoordig in onze economie. Spijtig genoeg is cybercriminaliteit dat ook; identiteitsmisbruik, diefstal van gegevens, internetfraude, hackers, virussen …

De nood bestaat bij uw klanten. Praat er met hen over.

Vanaf 1 juni zullen, bij het afsluiten van een uitgebreid contract uit het gamma business (Business GOLD, Handelaar GOLD, Medisch en Paramedisch Gold), de waarborgen van de ARAG WEB@CTIVE gerelateerd aan de INTERNET problematiek, waaronder vanzelfsprekend ook de «delete service», automatisch in het contract opgenomen worden. Zelfs de burgerlijke verdediging “auteursrecht” zal gedekt zijn, hoewel deze over het algemeen niet opgenomen wordt in een Rechtsbijstandsverzekering. Bij ARAG dus wel.

Nog een tipje van de sluier

U zal de ARAG WEB@CTIVE ook terugvinden in een totaal nieuw product dat zich richt op zelfstandigen en bedrijven die geen personeel in dienst hebben. Dit product staat ook op het agenda voor 1 juni.

Meer informatie volgt binnenkort.

Arag,
Uw vertrouwde partner