Aller au contenu Aller au formulaire de recherche Aller au page de contact Aller au sitemap

Op het moment dat u dit artikel leest, telt ARAG internationaal vestigingen in 17 landen, waaronder de Verenigde Staten, Canada en Groot Brittannië. In 1962 werd de eerste vestiging buiten Duitsland geopend, in Nederland wel te verstaan. België volgde in 1965.Zo opereren wij al geruime tijd in deze markten en hebben daarom een goed zicht op de ontwikkeling en trends in juridische problematiek.

Zoals u zult begrijpen zijn de juridische oplossingen niet in ieder land hetzelfde. Ieder land werkt deels met een eigen juridisch systeem en alle landen in Europa zijn natuurlijk gebonden aan wetten en regels vanuit het lidmaatschap van de Europese Unie. Zo biedt iedere ARAG vestiging andere juridische oplossingen aan. Wel natuurlijk allemaal met hetzelfde idee:

“Iedereen moet toegang hebben tot het recht om zijn of haar rechten te verdedigen, ongeacht welke financiële middelen iemand heeft”.

Deze uitspraak is gedaan in 1935 door de oprichter van ARAG, Heinrich Faβbender. Dit is de grootvader van de huidige president, ARAG is dus nog steeds in familiehanden. Dat zet de onafhankelijkheid van ARAG, in- en extern, nog meer kracht bij.

Hieronder kunt u op de kaart zien in welke landen vertegenwoordigd is:

Arag,
Uw vertrouwde partner