De zomer in België is in volle gang en ook uw vakantie naar een binnen- of buitenlandse bestemming staat voor de deur. Boft u even! Dat wordt volop genieten van bijvoorbeeld een zwemparadijs, het strand, een lekkere ijsco en welverdiende rust. Graag zorgen wij ervoor dat u met de volgende tips met net zoveel plezier op uw vakantie terugkrijgt als dat u ernaar uitkeek!

1) Het begint voor u vertrekt: neem niet te veel mee en zeker niet alle luxeartikelen die u bezit. Dieven zijn hier juist naar op zoek dus zorg dat u uw waardevolle bezittingen of uit het zicht houdt of niet mee neemt. Wat u niet bij hebt, kan ook niet gestolen worden. Check dus voor u op vakantie gaat of u op bestemming erop uit trekt, wat u wil gaan bezoeken en welke plekken u eventueel juist moet vermijden.

2) Op vakantie houdt u uw portemonnee niet in de achterzak (zo kunt u hem immers niet in het oog houden) en zorg dat u het papieren geld dat u bij hebt niet op één plek bewaart. Mocht er iets gebeuren bent u alles kwijt: verdelen dus, uw geld!

3) Zoekt u verder gelegen gebieden op? Let op de risico’s voor uw gezondheid. Check of u eventuele vaccinaties nodig hebt en denk aan muggenspray, een muggennet, goede stevige schoenen, een verbandtrommeltje. Als u zich goed voorbereidt, bent u achteraf blij mocht er iets voorvallen.

4) Mocht er onverhoopt iets gebeuren waar een goede voorbereiding u niet bij kan helpen, bent u slim om van tevoren een goede reisverzekering af te sluiten. Zo bent u in een situatie die per definitie op vakantie vervelend is (een onbekend ziekenhuis, misschien een vreemde taal, etc.), toch verzekerd van medische en/of andere hulp die u niet evenveel hoeft te kosten als de hele reis bijeen.

5) Natuurlijk bent u dolblij op vakantie te zijn, maar tegelijkertijd bent u ergens anders ‘te gast’. Houdt dus zeker rekening met gebruiken en normen van de plek die u bezoekt. Informeer uzelf op voorhand en houdt rekening met de omgeving die u bezoekt. Mocht u onverwacht in een ongewenste situatie raken, kan uw kennis en gedrag op zo’n moment misschien nog weleens het verschil maken.

Zo, u kunt vertrekken. ARAG wenst u en uw eventuele gezinsleden een heerlijke vakantie toe.

Arag,
Uw vertrouwde partner