Aller au contenu Aller au formulaire de recherche Aller au page de contact Aller au sitemap

De zomer in België is in volle gang en ook uw vakantie naar een binnen- of buitenlandse bestemming staat voor de deur. Boft u even! Dat wordt volop genieten van bijvoorbeeld een zwemparadijs, het strand, een lekkere ijsco en welverdiende rust. Graag zorgen wij ervoor dat u met de volgende tips met net zoveel plezier op uw vakantie terugkrijgt als dat u ernaar uitkeek!

1) Het begint voor u vertrekt: neem niet te veel mee en zeker niet alle luxeartikelen die u bezit. Dieven zijn hier juist naar op zoek dus zorg dat u uw waardevolle bezittingen of uit het zicht houdt of niet mee neemt. Wat u niet bij hebt, kan ook niet gestolen worden. Check dus voor u op vakantie gaat of u op bestemming erop uit trekt, wat u wil gaan bezoeken en welke plekken u eventueel juist moet vermijden.

2) Op vakantie houdt u uw portemonnee niet in de achterzak (zo kunt u hem immers niet in het oog houden) en zorg dat u het papieren geld dat u bij hebt niet op één plek bewaart. Mocht er iets gebeuren bent u alles kwijt: verdelen dus, uw geld!

3) Zoekt u verder gelegen gebieden op? Let op de risico’s voor uw gezondheid. Check of u eventuele vaccinaties nodig hebt en denk aan muggenspray, een muggennet, goede stevige schoenen, een verbandtrommeltje. Als u zich goed voorbereidt, bent u achteraf blij mocht er iets voorvallen.

4) Mocht er onverhoopt iets gebeuren waar een goede voorbereiding u niet bij kan helpen, bent u slim om van tevoren een goede reisverzekering af te sluiten. Zo bent u in een situatie die per definitie op vakantie vervelend is (een onbekend ziekenhuis, misschien een vreemde taal, etc.), toch verzekerd van medische en/of andere hulp die u niet evenveel hoeft te kosten als de hele reis bijeen.

5) Natuurlijk bent u dolblij op vakantie te zijn, maar tegelijkertijd bent u ergens anders ‘te gast’. Houdt dus zeker rekening met gebruiken en normen van de plek die u bezoekt. Informeer uzelf op voorhand en houdt rekening met de omgeving die u bezoekt. Mocht u onverwacht in een ongewenste situatie raken, kan uw kennis en gedrag op zo’n moment misschien nog weleens het verschil maken.

Zo, u kunt vertrekken. ARAG wenst u en uw eventuele gezinsleden een heerlijke vakantie toe.

Arag,
Uw vertrouwde partner