Aller au contenu Aller au formulaire de recherche Aller au page de contact Aller au sitemap

Hopelijk bent u nog volop aan het genieten van deze mooie zomer, binnen of buiten België, en kunnen we dus spreken van een welverdiende rust voor het hele gezin. Ondanks dat u misschien tijdens het zomerverlof nog wel deels hebt gewerkt, was het op de wegen iets rustiger en hing er misschien toch wel die gezellige zomersfeer op uw werk. Maar, zoals altijd, aan alles komt een einde: het begin van het nieuwe schooljaar komt alweer hard dichterbij. Om hier goed op voorbereid te zijn, helpen we u met een klein lijstje van ‘things to do’: niet juridisch, wel handig 😉

De 5 tips om het schooljaar goed te beginnen:

1. Plan uw dagelijks ritme en maak een schema. Als u dit hebt gedaan, komt u door de week niet snel voor een verrassing te staan en weet iedereen wie op welk tijdstip waar is. Begin tijdens het einde van de vakantie ook alvast met vroeger opstaan. Anders zal het die eerste dag extra hard tegenvallen.

2. Blok alvast alle vakanties, vrije dagen, examens op uw (digitale) kalender. Dit helpt u bij het verder plannen in het schooljaar en worden er geen zaken vergeten.

3. Creëer en/of orden de studieplek van uw kind/kinderen. Met een opgeruimde en overzichtelijke studieplek zal het schoolwerk beter en efficiënter gedaan kunnen worden. Wellicht handig om dit uit het zicht van een tv te doen, en een opbergplek voor smartphones te maken voor tijdens het studeren.

4. Overloop de resultaten van het vorig schooljaar nog eens. Misschien was het goed, misschien was het niet zo goed: we hebben allemaal moeten leren en ook moeten kijken hoe dingen beter konden. Is het aankomend jaar goed om direct een focus op een bepaald vlak te hebben? Of is er juist extra ruimte voor activiteiten buiten school?

5. Start het jaar fris met een goede outfit! U zult uzelf waarschijnlijk ook fijner voelen in een mooie set kleding, dat zal voor uw kroost wellicht niet anders zijn. Het nieuwe schooljaar is altijd al spannend, wellicht een nieuwe juf of meester en nieuwe klasgenoten of soms zelfs een hele nieuwe school. Om net dat beetje extra zelfvertrouwen te geven kan een mooie set kleding helpen. Het hoeft niet nieuw te zijn, als het maar bijdraagt aan een positief en sterk gevoel.

Ook voor de kleintjes hebben we een lijstje gemaakt. Zo starten zij ook met frisse moed en een positieve manier het nieuwe jaar!

1. Op tijd naar bed! Een goede nachtrust zorgt voor een heldere geest en een uitgerust lichaam, dus wel belangrijk om het volgende jaar van school succesvol te beginnen.

2. Eet een gezond ontbijt: een goede start van de dag begint met een ontbijt dat de motor in ons lichaam doet lopen. Het zorgt voor voldoende energie en kracht om de dag te beginnen.

3. Doe je best. Iedereen werkt binnen zijn of haar kunnen, maar met het beste beentje voor kunnen we allemaal het grootste potentieel in onszelf waarmaken.

4. Leer goede werkgewoonten aan, zoals het opschrijven van je opdrachten en op tijd inleveren van huiswerk.

5. Neem je tijd voor schoolwerk. Als je iets niet goed (genoeg) begrijpt, vraag het nog een keer. En last but not least……Houd een gevoel voor humor! Voor nu en in de toekomst.