Aller au contenu Aller au formulaire de recherche Aller au page de contact Aller au sitemap

Heeft u een wagen met een “Keyless Go Systeem”, dan loopt u risco om het slachtoffer te worden van autodiefstal.

Recent heeft de Belgische politie ontdekt dat er dievenbendes op pad zijn dewelke gebruik maken van een nieuw apparaat. Dit apparaat past zo ongeveer in een laptoptas en is speciaal ontworpen om de signalen van uw elektronische sleutel op te vangen.

Het apparaat zou ontworpen zijn in Oost-Europa, maar wordt gebruikt in verschillende landen.

Gaat u dit jaar met de wagen op vakantie? Wees ook dan zeker daar aandachtig.

Hoe gaat het in zijn werk?

Uw elektronische sleutel stuurt permanent signalen uit. De dieven kunnen het signaal van de sleutel opvangen met het apparaat. Dit signaal kan zelfs aan de woning worden opgevangen ook al ligt je sleutel binnen. Hoe dichter de sleutel bij de gevel ligt, hoe makkelijker om het signaal op te vangen.

Het opgevangen signaal kan doorgestuurd worden naar een handlanger die zich in de omgeving van uw wagen bevindt. De wagen kan vervolgens ontgrendeld worden en de dieven kunnen er moeiteloos mee vertrekken.

Wat kan je doen?

Wikkel je sleutel in een stuk aluminiumfolie, koop een speciaal tasje voor je sleutel of leg deze steeds in een metalen bakje.
Op deze manier wordt het uitzenden van signalen tegengehouden en kunnen deze niet meer opgevangen worden door de dieven.

Een geautoriseerde startonderbreker kan ook een oplossing bieden. Indien de dieven erin slagen het signaal van uw sleutel op te vragen, zullen ze de wagen kunnen openen maar niet kunnen starten.


bronnen NL:
https://nieuws.vtm.be/binnenland/188381-sleutel-alufolie-tegen-diefstal
https://www.hln.be/nieuws/buitenland/video-hoe-dieven-auto-stelen-zonder-sleutels-klus-is-razendsnel-geklaard~a2a73f4a/

bronnen FR:
http://www.remauto.be/vol-de-voiture-effraction-mouse-jacking-leviter/Arag, Uw vertrouwde partner