Aller au contenu Aller au formulaire de recherche Aller au page de contact Aller au sitemap

Onlangs werden wij door één van onze verzekerden gecontacteerd naar aanleiding van facturen die zij heeft ontvangen, uitgestuurd door een Duits reisbureau. Volgens wat vermeld wordt op de facturen, zou onze verzekerde via hun bureau een reis geboekt hebben naar de Bulgarische Riviera. Luidens de informatie die wij van onze verzekerde mochten ontvangen, zou zij nooit bij dit Duitse reisbureau een reis geboekt hebben.
Verzekerde vraagt onze hulp.

Wat te doen?

Betaal de facturen niet. Indien je niets hebt geboekt, en toch betaalt, zou dit kunnen beschouwd worden als een akkoord met de boeking (die misschien niet eens bestaat).

De facturen van het reisbureau moeten worden geprotesteerd. Wij hebben het protest voor onze rekening genomen. Indien het bureau wil blijven volharden in haar eis, zal ze moeten bewijzen dat onze verzekerde effectief een reis bij hen heeft geboekt. Een bewijs dat tot op heden niet wordt voorgelegd. Het reisbureau laat tevens sinds ons protest niets meer van zich horen, daar waar onze verzekerde voor het protest om de twee weken een aanmaning ontving.

Goed om weten.

Belangrijk bij dit soort zaken is te weten dat onze verzekerde geen enkel document heeft ondertekend, noch haar akkoord online zou hebben gegeven met de boeking van de reis.
Voordat u iets ondertekent, is het van groot belang dat u steeds leest wat de inhoud is van het document.

Wanneer u online een reis wil boeken zijn er een aantal bijkomende elementen waarmee u best rekening houdt:

- Tegenwoordig kan u door slechts enkele klikken een vakantie boeken, en dit zelfs zonder enige betaling vooraf te moeten uitvoeren. Wees dus steeds zeer aandachting wanneer u op een boekingssite aan het surfen bent.
- Als u online een vakantie wenst te boeken, ga dan steeds de referenties van de site na. Ga zeker ook even na of er op de site contactgegevens staan vermeld van het boekingsbedrijf of het vakantieverblijf.
- Lees ook steeds alle informatie die wordt gegeven alvorens u uw gegevens online invuld. In het bijzonder met betrekking tot uw creditcard gegevens.

Arag,
Uw vertrouwde partner