Aller au contenu Aller au formulaire de recherche Aller au page de contact Aller au sitemap
KRC Genk Esports en ARAG gaan samen voor meer fairplay in esports


­Officieel Persbericht KRC Genk - 19/01/23

KRC Genk Esports en rechtsbijstandverzekeraar ARAG gaan een jaar lang samen in zee. Het logo van de verzekeraar zal op het wedstrijdshirt verschijnen van het League of Legends- en FIFA-team van KRC Genk Esports. Beide partijen grijpen deze samenwerking aan om fairplay in de wereld van esports meer dan ooit op de agenda te zetten. ARAG zet hiermee hun eerste stappen binnen esports in de Benelux.

Fairplay is geen vanzelfsprekendheid in de sportwereld. In esports is dat helaas niet anders. Om het belang van fairplay ook bij de online community duidelijk te maken, slaan het KRC Genk Esports team en verzekeraar ARAG een jaar lang de handen in elkaar.
“Fairplay, respect en beleefdheid zijn waarden die wij bij KRC Genk doorheen heel de club hoog in het vaandel dragen”, klinkt het bij Bram Bartels, Esports coördinator bij KRC Genk. “Die waarden vinden we ook terug in de filosofie en producten van onze nieuwe partner ARAG. Met deze nieuwe samenwerking hopen we onze gedeelde waarden te kunnen overbrengen in heel de esports community.”

Dag van de fairplay
ARAG is een verzekeraar waarbij de menselijke kant van rechtsbijstand centraal staat. De normen en waarden waarop het bedrijf gestoeld is, gaan hand in hand met fairplay. Naast de activiteiten in esports zal KRC Genk volgende seizoen samen met ARAG dan ook een ‘Dag van de Fairplay’ organiseren om het belang van fairplay extra in de kijker te zetten. Tijdens de wedstrijd die het dichtst aanleunt bij 7 september (Internationale dag van de fairplay) zullen fans kunnen stemmen op de fairste speler en maken ze kans om zijn wedstrijdshirt te winnen.

Eerste stappen in esports Benelux
ARAG heeft een uniek aanbod voor gamers en wil dat via de samenwerking met KRC Genk Esports verder ingang doen vinden bij jonge gamers. Denk bijvoorbeeld aan rechtsbijstandproducten die dekking bieden voor risico’s die resulteren uit internetgebruik, zoals bijvoorbeeld phishing of cyberbullying. .

Mireille Urlus, CEO van ARAG Belgium:We kijken ernaar uit om samen te werken met een van de leidende merken op het gebied van esports. KRC Genk Esports biedt ons de mogelijkheid om ARAG en rechtsbijstand beter bekend te maken bij een jonger publiek in een spannende omgeving, zowel in België als in onze internationale markten. Momenteel zijn we hard aan het werken aan één van onze doelstellingen, namelijk het zijn van een Smart Insurer. Door het inzetten van technologie om onze dienstverlening nog meer op punt te stellen, willen we bewijzen dat digitale dienstverlening ook in traditionele bedrijfssegmenten een succesvolle ontwikkeling bevordert. We verwachten dat onze samenwerking met KRC Genk een belangrijke rol zal spelen in het leren binnen dit dynamisch groeiende vakgebied.”

Dinsdag staat er alvast een vuurdoop te wachten, dan speelt het League of Legends Team hun eerste wedstrijd van het seizoen in de Elite Series tegen ‘The Agency’. Het logo van ARAG zal dan al pronken op de rechterschouder van de KRC Genk esporters.

ARAG, uw bondgenoot in Rechtsbijstandverzekering