Aller au contenu Aller au formulaire de recherche Aller au page de contact Aller au sitemap

13/05/2024

ARAG heeft opnieuw erkenning gekregen bij de DECAVI Awards voor niet-levensverzekeringen van 2024, dit keer met de prestigieuze Preventie Award. Deze onderscheiding beloont de voortdurende toewijding van ARAG SE België aan preventie-initiatieven, waarbij we ons inzetten voor sensibilisatie en het voorkomen van juridische problemen.

Een van de initiatieven waarmee we deze prijs hebben verdiend, is de Fair Play Cup. De Fair Play Cup is een nieuw traject voor kinderen en jongeren uit kansenwijken en de bijzondere jeugdzorg, dat werd opgezet door ARAG in samenwerking met KRC Genk Foundation. Het project betreft een voetbalkampioenschap dat gespeeld wordt op het digitale voetbalveld via de Playstation. Het doel van de cup is echter niet het winnen van het toernooi, maar draait volledig rond fair play en gezonde competitiviteit. Via deze innovatieve benadering op online gaming leren de jongeren steeds respect voor elkaar te hebben tijdens een wedstrijd, ook als de gemoederen eens hoog oplopen. Daarnaast wordt ook aandacht besteed aan online risico's, zoals phishing en cyberpesten, en hoe deze te vermijden, in lijn met ARAG's toewijding aan online veiligheid.

De Fairplay Cup is geen eenmalig initiatief, maar een duurzaam project, waarbij jongeren met verschillende achtergronden gedurende het hele jaar wekelijks samenkomen om deel te nemen. Het initiatief kreeg enorm veel nationale persaandacht van prominente mediakanalen in België, waaronder VTM, VRT, en HLN, evenals een reportage op Play Sports. ARAG blijft zich inzetten voor preventie en maatschappelijke betrokkenheid, met als doel een positieve impact te hebben op de gemeenschappen waarin we actief zijn. Door middel van de Fairplay Cup, maar ook andere initiatieven zoals vrijwilligerswerk en sponsoring aan projecten van Child Focus, de Legal HelpLine en het verspreiden van informatie over allerhande juridische onderwerpen, zet ARAG België systematisch in op preventie in haar werking.

We zijn buitengewoon trots dat onze inspanningen worden beloond met deze prestigieuze prijs. We willen dan ook onze dank uitspreken aan iedereen die heeft bijgedragen aan het succes van onze preventie-initiatieven.

Meer info over de Decavi Awards niet-leven? Bekijk hier de reportage van Z-cocktail.