Aller au contenu Aller au formulaire de recherche Aller au page de contact Aller au sitemap

Werken én toch thuis

Homeworking of gewoon werken van thuis uit… Het wordt steeds populairder en is reeds bij vele werknemers ingeburgerd. Het kan gaan van één vaste dag tot meerdere dagen per week, of op een occasionele dag.

In vijf jaar tijd is het aantal thuiswerkers in ons land met ruim 20% gestegen, zo blijkt uit de cijfers van de FOD Economie. Vlaanderen telt het grootste aantal thuiswerkers, maar in Brussel is de stijging het grootst. In Wallonië, daarentegen, is er slechts een stijging van 8%.

Volgens een Nederlands onderzoek, waaraan HR-professionals en lijnmanagers uit zestien landen meededen, zijn de Benelux- landen zelfs voorloper op het vlak van flexibel werk en thuiswerken. De Scandinavische landen en Oostenrijk vervolledigen de top drie.

De sterkte van deze relatief nieuwe vorm van werken ligt vooral in een betere tijdsbesteding voor de werknemer. Zo kunnen ze af en toe de vervelende files of het werk-thuis traject met het openbaar vervoer vermijden, is er meer tijd voor het gezin... en dus minder stress. Het biedt ook voordelen in geval van stakingen van het openbaar vervoer. Homeworking kan in dergelijke gevallen de dienstverlening verzekeren.

Ook bij Arag is homeworking succesvol ingevoerd!

Arag,
Uw vertrouwde partner


Bronnen:
http://deredactie.be/cm/vrtnieuws/binnenland/1.2750472
https://www.driessen.nl/goedbekend/benelux-loopt-europa-voorop-flexibel-werk/