Aller au contenu Aller au formulaire de recherche Aller au page de contact Aller au sitemap

Staat u soms stil bij die kleine lettertjes op de achterkant van uw offerte/bestelbon/factuur ?

Of heeft u een snelle copy/paste gedaan van bestaande voorwaarden, gevonden op het internet, enkel en alleen omdat het chique oogde en men had gezegd dat dit nodig was ?

Nochtans is het belang van degelijke, op maat gemaakte, algemene voorwaarden niet te onderschatten. Goede algemene voorwaarden plaatsen u in een comfortabele juridische positie. De wet heeft immers niet alles geregeld of meer nog, zoals het elke goede Belgische wetgeving betaamt, ruimte gelaten voor de typische achterpoortjes.

Via uw algemene voorwaarden maakt u duidelijk ten opzichte van uw contractspartij wat de afspraken zijn. Bovendien kunnen enkele van de achterpoortjes worden gesloten of kunnen lacunes in de wet worden opgevuld.

En dan hebben we het nog niet gehad over de tijd die u bespaart telkens u een nieuw contract wenst af te sluiten. Goede algemene voorwaarden kunnen opnieuw worden aangewend of zijn een start om onderhandelingen op te starten. Voorwaarde is evenwel dat het op maat van uw business is gemaakt.

Een gouden raad mag hierbij niet ontbreken… zorg ervoor dat de algemene voorwaarden aanvaard zijn door uw contractspartij voor u overgaat tot het opstarten van uw handelsrelatie.

Dus maak die kleine lettertjes voor een keer wat groter. Goede afspraken (algemene voorwaarden) maken immer goede vrienden…

Niettegenstaande ARAG pas tussenkomt vanaf het moment dat u effectief een geschil heeft, kunt u steeds bij ons terecht via de LHL om uw eventuele vragen met betrekking tot algemene voorwaarden te beantwoorden.

Arag,
Uw vertrouwde partner